Påskläger

I torsdags åkte ett gäng förväntansfulla Lidingölöpare mot Blekinge för vad vi hoppades skulle bli ett påskläger på barmark. Men eftersom arrangörerna förvarnat om snö var vi ändå inställda på ett fläckvis vitt täcke i skogen. Jag startade upp lägret redan på torsdagkvällen med att springa första sträckan i Lidingös andralag på 4-dama. Snöläget var positivt och det blev en kul tävlingspremiär med natt och masstart. Jag hade lite problem med kompassen under loppet, tyckte att den hängde sig och visade snett så efter 2 bommar pga riktningsfel bytte jag till min reservkompass jag hade med och resten av loppet gick prickfritt och fort. Så till slut blev det en andraplats på förstasträckan. Senare under helgen konstaterade jag att det var den nya pulsklockan som drog kompassen och jag får numera springa med klockan på högerarmen när jag kör orientering. Lite störigt tills jag vant mig men det funkar.

På fredagen var det dags att heja fram alla duktiga Lidingöare som hade dagsträckor. Båda tjejlagen sprang otroligt bra på alla sträckor och det blev tillslut en andraplats för förstalaget! Tyvärr saknades löpare i andralaget så vi fick ingen slutplacering men gjorde riktigt fina lopp vi med.

2013-04-02 (3)
Förstalaget som blev nöjda tvåor. Hurra!

Eftermiddagens träning var en momentbana på Kjugekull, en otroligt häftig terräng med gigantiska stenblock och stora ängar med bara små buskar att läsa på. Det blev ett tekniskt krävande pass och efteråt var jag trött i huvudet av den intensiva fokuseringen som krävdes. Kul och givande träning!

Momentbana Kjugekull, bara gult och grönt.
Momentbana Kjugekull, bara gult och grönt.
Momentbana Kjugekull, bara stenar.
Momentbana Kjugekull, bara stenar.

Lördagen bjöd på medeldistanstävling vid Skogsfalkens klubbstuga. Tyvärr var snöläget sämre här och det blev inte bättre av att det varit ett lätt snöfall hela fredagen och hela natten. Så vi hade 5cm nysnö i hela terrängen vilket resulterade i en del spår på banan. Jag gjorde ett bra lopp och är nöjd med farten jag höll och att jag pressade på hela banan. Tekniken kändes som den satt bra och trotts en väldigt liten del teknikträning i vinter pga snön kändes det inte lika ovant som det kan göra så här tidigt på våren utan jag tyckte att jag hade rätt känsla hela vägen. Det blev en fjärdeplats för mig, 1.41 efter Helena Karlsson som vann!

Barmark och sol!
Barmark och sol på lördagens andra pass!

Efter andra passet blev det påskmiddag med hela gänget. Vi hade fixat sill, lax, ägg, potatis, ja allt man har på ett påskbord och såklart målat ägg och vikt servettharar till dukningen. Det blev en lyckad och god middag och killarna som damp in efter sitt nattpass lagom tills allt var klart var nöjda och belåtna lät det som.

Söndagen spenderades i Åhus med två pass i den alltid lika underbara terrängen där. Först stafetträning med en lite annorlunda metod för att lotta utgångsläget. Förutsättningarna var: damstafetten på 10-mila, första växeln och 2000-talet, sen fick alla tjejer välja vars en klubb och efter det bestämdes årtalet och sedan var det bara att skriva ner tidsdifferensen mellan de valda lagen efter förstasträckan det året. Kul och påhittig metod som funkade alldeles utmärkt!

Lägret avslutades med en långdistanstävling på måndagen innan hemfärd. Här var det ännu mer snö än på de tidigare passen men solen sken och det kändes för första gången varmt att springa i underställ. Jag gjorde ett bra lopp och kämpade på även om kroppen var lite sliten efter ett läger med många högintensiva pass. Även nu kändes tekniken bra, men långsträckorna kändes lite ovana, så nu får det bli hem och öva på dem. När nu snön behagar att försvinna från Stockholms skogar. Det blev en tredjeplats för mig, 1.04 efter Helena som vann även denna dag.

Måndagens långdistansbana.
Måndagens långdistansbana.

Kartor från lägret med vägval kommer så småningom att finnas i mitt kartarkiv.