Att dela med sig

Sport Campus Sweden (SCS) är en stöttning för elitidrottare i Stockholm som pluggar på högskola och vill ha hjälp med att på ettLogo_Sport-Campus_RGB_91x125 enklare sätt kunna kombinera dessa två med minsta möjliga krångel. Jag har varit med i SCS sedan jag började på KTH och det har på många sätt hjälpt mig i min satsning. Till exempel får jag av vårt proffsiga fysteam hjälp med min styrketräning, både hur jag ska lägga upp den efter säsongens variationer och med tekniken så att varje övning utförs på rätt sätt. Andra fördelar med SCS som passar bra för mig och som jag använder mig av är till exempel möjligheten att genomföra maxtest för syreupptagningen och att ansöka om tävlingsstipendium för att kunna åka utomlands och tävla. SCS erbjuder ett smörgåsbord av aktiviteter där man själv får välja vilka som passar in i ens egen vardag och kan vara utvecklande för en själv.

Om du är intresserad av att söka till Sport Campus Sweden så kan du göra det här senast den 15 april.

Starka Brudar är, just nu, en grupp på fyra orienterartjejer som är med i SCS och som vill hjälpa och inspirera varandra till att utvecklas. Namnet kom av att vi tyckte att snabba och smarta var vi redan men vi ville utveckla vår styrka för att vi trodde på att det kunde hjälpa oss i skogen. Så med hjälp av fysteamet i SCS började vi ha träffar någon gång i månaden med olika teman där vi diskuterade träning och delade med oss av våra egna erfarenheter och lyssnade på andras tips för att kunna bli bättre.

I december åkte vi iväg på fysläger på Mallorca, för att spränga gränser och lära oss nya sätt att se på träning. Det var ett väldigt kul och lärorikt läger som jag gärna skulle göra om igen! (Vill du läsa mer om lägret kan du göra det här och här.)

Photo 2012-12-18 18 06 16
Många tuffa pass blev det på Mallorca!

Att prata med andra om träning tycker jag är väldigt givande och intressant. Eftersom orientering är en individuell idrott sker mycket av träningen och framförallt träningsplaneringen individuellt, eller tillsammans med en tränare, och jag tror därför att man kan utveckla både sig själv och andra genom att ibland prata lite träning och berätta hur man själv gör och hur det fungerar. Det kan vara väldigt inspirerande att bara höra om en ny intervallform som någon kör eller få ett knep hur man på bästa sätt håller fokus uppe på ett teknikpass mitt i veckan när allt annat i ens liv snurrar runt i huvudet. Så för mig är Starka Brudar ett gäng och ett tillfälle där jag vet att det är okej att prata träning och berätta vilka erfarenheter jag själv har samlat på mig och jag skulle önska att det fanns fler såna tillfällen. Eftersom det finns så många duktiga orienterare där ute jag skulle kunna lära mig så mycket av!

2013-04-04 (2)
Kartnörderi en onsdagskväll!

Jag har dessutom turen att ingå i en klubb med väldigt många duktiga löpare, både tjejer och killar, som gärna delar med sig av sina tips. Ett exempel på det är när vi hade tjejsamling inför 10-mila igår efter träningen och satt och diskuterade kartan och vägval för att tillsammas lära oss så mycket som möjligt av vad som kan väntas den 4 maj. Vilken dag det kommer bli!

2013-04-04
Till och med kartan på storbildsskärm!