Våren är på väg

Bilder från terrängen  till Lidingös medeldistans på söndag. (Tagna 1/4)
Bilder från terrängen till Lidingös medeldistans på söndag. (Tagna 1/4)

Senaste veckan har det blivit mycket och bra teknikträning för mig. Även om snön fortfarande ligger kvar i större delen av skogen så börjar man känna att våren ändå är på väg. Den kommer i år också, bara lite senare än vad jag skulle önskat. Men som sagt det går bra att springa i skogen ändå, antingen är det barmark (fast inte så ofta) eller så är snön så hård att det går att springa uppepå den, så det stör inte så mycket.

I torsdags förra veckan blev det två teknikpass. Först en morgonträning från Enebybergs IP, tre kortare slingor. Då var snöläget lite sämre och de flesta vägvalen fick bli på stig. På kvällen provsprang vi banorna till vår tävling på söndag, mycket roliga banor och fin terräng!

På lördagen körde jag sprint med klubben på KTH. Hittar rätt bra där nu efter tre år men det var första gången jag sprang sprint där och lite klurigare är det ju alltid när man ska ta snabba beslut i hög fart. Vi startade med ett kvallopp med individuell start där jag hade lite svårt att trycka på allt jag hade i löpningen men gick bra tekniskt. Efter en liten vila blev det sedan final med jaktstart och 10s startmellanrum. Då var det lättare att ta i allt och jag kämpade på bra hela vägen och är nöjd med tekniken även detta lopp.

Långpass på Järvafältet
Långpass på Järvafältet

I söndags sprang jag ett fint långpass på Järvafältet. Det är alltid lika fint där tycker jag, precis sån terräng och orientering som jag gillar. Ganska mycket snö fortfarande men det gick att njuta av passet i alla fall och det blev bra teknikträning.

Och så idag har jag sprungit korridor-OL i Täby, också den på en karta jag gillar mycket. Jag brukar ha svårt för korridor och har aldrig riktigt förstått vitsen med det. Jag vill liksom kunna höja blicken och se vad som finns runt omkring mig men när man springer en korridor-OL är det borttaget från kartan och det ända som går att läsa på är det precis framför en. Men jag hade som taktik idag att ändå försöka ha framförhållning och att höja blicken och det gick riktigt bra! Jag upptäckte att det verkligen krävs hög koncentration hela vägen för att klara en korridor och det hade jag idag. Kul var det, och gav en skön känsla efteråt.

Korridor-OL
Riktigt kul korridor-OL.