Snart dags för tävling!

I morgon drar jag äntligen igång tävlingssäsongen 2013 på riktigt! Då ska jag springa SM Natt i Göteborgstrakten, en 9km lång utmaning som jag har sett fram emot länge. Det känns i hela kroppen att det börjar närma sig en viktig tävling, och det känns alltid likadant varje gång. En skön känsla som är svår att beskriva. Nervöst när jag börjar tänka på själva loppet, ett lugn när jag tänker på mina förberedelser under den långa vintern, glädjen att igen få göra det jag tycker så mycket om. Allt runt omkring blir mindre viktigt, som skola och andra måsten, och hela min energi riktas successivt mer och mer mot tävlingen ju närmare den kommer.

Att springa natt är alltid speciellt, men det är något med detta speciella som har charmat mig så länge jag kan minnas. Känslan av att vara i sin egen bubbla förstärks på natten, all fokus riktas mot min egen uppgift och hur jag ska lösa den på bästa sätt med de rådande förutsättningarna. Jag måste tänka ett steg längre i min plan, lägga in det faktum att sikten är begränsad till min kägla av ljus framför mig, att föremål i terrängen inte ser likadana ut som på dagen, att den annars inbyggda kompassen som man med hjälp av solen har på dagen inte längre finns där. Fast ärligt talat vet jag inte om jag har någon sådan inbyggd kompass ens när solen lyser sitt starkaste, det går att springa snett även på dagen har jag märkt… Ja det är helt klart något extra med en nattävling, inte minst när det dessutom blir tävlingspremiär på barmark för mig i år, och det på ett SM. Ovanligt, men det gör mig bara ännu mer sugen!

20130417-170337.jpg
Äntligen vårkänslor på morgonjoggen! Jippie!