Stora utmaningar väntar

Till helgen är det dags för årets andra stora stafett, Jukola, som i år går i Jämsä i Finland. Det är drygt 1200 damlag och drygt 1600 herrlag anmälda och jag ställer upp i två av dessa!

Klockan 13 svensk tid startar damkavlen där jag springer sistasträckan för Lidingös andralag. Förstalaget består av topplöparna Sarina, Johanna, Ines och Helena. I andralaget springer supertjejerna Sofia T, Annika Ö, Sofia A och jag. Tredjelaget har de grymma tjejerna Rachael, Frida, Elisabeth och Elin C och i fjärdelaget fajtas snabba Elin S på förstasträckan. Jag ser verkligen fram emot att springa sistasträckan igen. Det gjorde jag väldigt mycket när jag sprang för Täby och jag känner mig säker och rutinerade på den sträckan. I Lidingö har jag fått chansen att testa andra sträckor och har utvecklats mycket av att få gå ut i täten eller få jaga på många stora stafetter och på olika sträckor. Man jag har ändå saknat känslan av att springa sista lite så det ska bli ett kärt återseende oss emellan hoppas jag.

Efter sistasträckans 8.7km är det dags att ladda om inför nattens händelser. Klockan 22 (svensk tid) startar nämligen herrkavlen där Lidingö ställer ett rent tjejlag på startlinjen! IFK Lidingö lag 4 består av ett gäng otroligt tuffa tjejer som med ett leende på läpparna kommer ta sig an utmaningen att springa mot killarna i väldens största stafett. Coolt! Brudarna som ska springa är: Sofia T, jag, Sofia A, Annika Ö, Frida, Elin C, Elin S, Elisabeth, Johanna och Helena. Men det går ju inte… vi är 10 grymma tjejer som vill springa och det finns bara 7 sträckor! Ja vi får väl se hur vi löser det men jag tycker i alla fall att det är otroligt häftigt att så många från en klubb vill utmana sig själva och springa långa, tuffa sträckor (och några på natten) efter att vi kört allt vi har på damkavlen tidigare under samma dygn. Heja oss och heja alla andra tjejer som är lika grymma!

För den som vill följa oss under natten till söndag så har vi lagnr 885 i Jukolakavlen och mitt lag har nr 73 i Venla under lördagen.

Men innan det är dags för avfärd mot landet i öst ska här avverkas ett studentfirande av kusin Joel som tar studenten idag. Grattis kusin! Samt finalen av Stockholm City Cup i kväll där jag ligger 4a i sammandraget och går ut några sekunder efter mina klubbkompisar Johanna och Helena i jaktstarten, någon minut efter ledaren Catherine Taylor från OK Linné.