Vardag igen

Nu är sommaren slut, eller nej det är den verkligen inte för det är fortfarande soligt och varmt ute, men sommarlovet är slut och därmed börjar vardagen återställas igen. Men det börjar lukta lite höst i skogen och mornarna är lite kyliga, jag gillar verkligen den här årstiden, det känns att det börjar närma sig SM!

Vardag betyder mer uppstyrda dagar och rutiner, även om livet som studerande inte är så himla uppstyrt ändå. Men det blir i alla fall fler klubbträningar på kvällen och därmed fler träningar med folk som peppar och taggar vilket jag tycker är väldigt kul såhär efter en sommar med många ensampass.

Jag har kört en del roliga träningar sedan jag kom hem efter mina läger. Bland annat sprang jag Bellmanstafetten med några tjejer från mitt sommarjobb. Det var en kul upplevelse med massa folk och härlig stämning. 5km på asfalt och jag fick sistasträckan i vårt lag. Eftersom jag har väldigt lite erfarenhet av att springa uppmätta banor på hårt underlag och på tid visste jag inte riktigt vad jag skulle förvänta mig för tid av mig själv. Det ända jag kunde referera till var när jag sprang Premiärmilen i våras på drygt 44 min så jag tänkte att om jag hade 21-22 min ungefär kunde jag vara nöjd. Det var väldigt kul att springa sista sträckan och speciellt eftersom de flesta jag sprang om var killar som hade lite svårt att släppa förbi mig. Men jag höll en jämn och fin fart och till slut fick de flesta ge sig. Min tid blev 20.40 vilket jag är otroligt nöjd med och jag hade en bra känsla i kroppen hela vägen.

2013-09-05 (3)

En vecka senare var det dags för löptest vid klubbstugan. Vi har en slinga på 4km på både liten och stor stig i ganska kuperad terräng. Jag har sprungit den en gång tidigare och det var i oktober förra året. Då sprang jag med pannlampa, hade lite svårt att hitta och har för mig att vädret var ganska otrevligt. Men i alla fall hade jag 22.42 den gången. Den här gången var det inte mörkt men jag kom knappt ihåg banan så det blev inte så mycket ”terrängkännedom” den här gången heller. Uppvärmningen var tung och jag hade lite problem med andningen i den kvava luften men när jag väl stack iväg var känslan i kroppen bättre och jag återhämtade mig fort i utförsbackarna och tyckte att jag kunde trycka på bra uppför. Min tid blev 20.39, pb med 2 min! Trots att jag den här gången sprang i dagsljus tror jag nog ändå att jag har förbättrat mig en del sen förra gången och det är ett kul besked!

Coach Thomas har lagt en ny slinga för skogsintervaller vid klubbstugan, en SM-slinga som är brutalt tuff. Eller så kändes det i alla fall när vi joggade runt den på uppvärmningen första passet. Men när man väl fått upp farten var den inte omöjlig i alla fall, men jobbig så det räcker! Rakt uppför ett berg två gånger, den andra gången med lite Göteborgs-brants-klättring på mitten, och rakt ner igen. Den har jag kört två pass i så här långt, det blir nog några till innan SM. Bra att öva på känslan att pressa allt man har med benen stumma av mjölksyra.

Ikväll blir det lite mer fart i benen och mindre klättring, jag ska nämligen köra höstens första intervallpass på bana. Ska bli kul att se hur det känns efter ett par månaders uppehåll under sommaren.

2013-09-05 (2).JPG