Äntligen frisk igen!

Jag har haft ett år väldigt fritt från sjukdagar. Inte för att jag brukar vara sjuk så väldigt mycket, jag hade faktiskt ett år (när jag var 15 eller något sånt) när jag inte var sjuk en ända dag på hela året! Men det brukar bli någon vecka då och då. Fast i år har jag hållit mig frisk ända sen jag blev sjuk på lägret i Turkiet i februari och det känns väldigt bra och det hjälper väldigt mycket att få en kontinuitet i träningen utan avbrott. Men så någon vecka efter att skolan började fick jag en förkylning som satt i fem dagar. Inte så farligt och det var fortfarande över en vecka kvar till SM när jag blivit frisk så det var ingen fara med formen. Men efter långdistans SM var kroppen sliten och nästa lilla förkylning smög sig på. Det innebar, som jag skrev i förra inlägget, att jag vilade helt mellan lång och medel SM. Det hade inte så stor påverkan på formen tyckte jag och stafetten på söndagen kändes bra fysiskt så jag trodde att jag var helt frisk. Jag vilade på måndagen och sprang lugn distans på tisdagen men då sa kroppen ifrån igen och jag fick en ordentlig snuva. Snuvan har hållit i sig hela veckan så jag har inte kunnat träna något den här veckan heller. Väldigt frustrerande att sitta inne och titta ut på det fantastiska höstvädret men inte få sticka ut och springa och njuta av det ordentligt! Men igår tyckte jag äntligen att snuvan hade släppt och idag känner jag mig helt frisk så med en extra vilodag idag kan jag börja träna igen i morgon. Eftersom jag antagligen börjat lite för tidigt efter de andra förkylningarna, på grund av att jag velat springa SM, vill jag verkligen vara säker på att inte göra det igen den här gången. Men nu har jag vilat flera dagar längre än jag kanske skulle gjort om det varit tävlingssäsong, bara för att vara på den säkra sidan.

Äntligen frisk igen betyder att jag kan åka på klubbens VM läger i Italien! Det blir ett kort läger, söndag till onsdag, men kul att få komma iväg och en bra uppstart på grundträningen, även om den perioden kanske inte börjar riktigt än. Så jag ser verkligen fram emot att få springa igen efter några dagars stillasittande! Speciellt eftersom jag vet hur fint det är nere i de Italienska bergen.

När man är sjuk blir det massa tid över, till exempel till att baka.
När man är sjuk blir det massa tid över, till exempel till att baka.