Dolomiterna

Det blev ett riktigt bra läger i Italien i början på veckan. Flög ner i söndags kväll och hem på onsdagskvällen så hann springa 5 pass i skogen och en sprint i Treviso. Effektiva dagar och det var skönt att inte vara borta så länge hemifrån och inte missa så mycket i skolan men lägret gav ändå den där härliga lugnande känslan som jag alltid får på läger, att det inte finns något annat i världen just då än att träna och vila och ha det bra. Äkta lägerliv alltså! Så det kändes inte alls för kort eller avhugget att bara åka några dagar utan helt optimalt just nu. Har jag tid så är jag gärna på långa läger, men när det är mycket annat som händer i veckorna var det här ett perfekt alternativ och ett skönt avbrott från vardagen.

Som sagt blev det sex träningar, tre av dem på kartor som jag varit på på tidigare VM-läger. Det var verkligen skillnad att få springa i terrängen en andra gång efter att ha varit där drygt ett år tidigare. Jag kände mig väldigt mycket mer säker på hur jag skulle orientera den här gången och jag visste redan från början vilka detaljer som var bra att läsa på och vilka jag skulle undvika, hur vegetationen var redovisad och hur löpbarheten varierade. Så även om det var ganska länge sedan sist så hade jag stor nytta av det arbete jag la ner på att analysera terrängen förra gången jag var där. Så nu kunde jag fokusera mer på orienteringstekniken och behövde inte lägga lika mycket tid på att förstå hur kartan var ritad, vilka detaljer som var bäst att läsa på och vilka typer av vägval som var snabbast. Det visar verkligen vikten för mig av att vara i en okänd terrängtyp vid flera tillfällen och att även få pauser där jag hinner reflektera och analysera terrängen innan jag får nästa tillfälle att träna där och samla på mig fler erfarenheter från den terrängen.

Det var som alltid fantastiskt kul att vara på läger med klubben! Den här gången var det jag och fem grabbar som åkte. Kul att vara lite färre på läger ibland också, då lär man känna varandra lite bättre än när vi åker ett stort gäng från klubben.

Så nu har jag fått lite fler löppass i benen efter förkylningen och har fyllt på med massa bra energi inför vinterns träning och inför helgens utmaning. Jag ser verkligen fram emot 25-manna i morgon. Tre bra lag har vi och det är alltid lika kul att springa en tävling där hela klubben är engagerad tillsammans.

IMG_5158 IMG_5126 IMG_5133