Jul och en irriterad benhinna

God Jul och Gott Nytt År!


Min jul har varit lugn och skön och firats hemma. Nu i mellandagarna har jag bland annat hunnit med lite shopping på rean och träffat släkten, mycket kul att få se alla! Ledigheten fortsätter en vecka till i Småland innan första tentan den 7 januari, men såklart blir det även en del plugg under nästa vecka.

Jag har senaste veckan haft lite problem med ena benhinnan. Har inte sprungit så många pass och de jag har sprungit har jag försökt att hålla mig i skogen eller på så mjukt underlag som möjligt för att minska stötarna för benhinnan. Men nu tycker jag att det börjar kännas bättre och benhinnan är inte alls lika öm att trycka på så förhoppningsvis springer jag som vanligt igen inom en vecka. Jag tycker att jag har varit försiktig och trappat upp väglöpningen i steg men det blev tydligen lite för mycket löpning på hårt underlag ändå och benhinnan blev irriterad. Ingen farlig skada så länge man är vaksam på signalerna och tar hand om det från början. Att bara köra på är inte ett alternativ och därför har jag bara sprungit några få pass den här veckan och tränat resten alternativt. Vattenlöpning, rullskidor, cykel och styrka.

Det har varit helt fantastiskt att kunna springa i skogen utan snö så här länge in på vintern, och hur länge till det blir vet vi inte. Men nu börjar jag längta efter snön och att kunna åka skidor här hemma som jag kunnat de senaste vintrarna. Speciellt nu när benhinnan varit irriterad har det inte varit så frestande att ge sig ut på rullskidorna i december, men det är sånt man får ta om man inte kan springa alla pass. Men barmarken har gett många fina teknikpass som jag verkligen uppskattat. Bland annat råkade det bli så att jag körde tre teknikpass i Kårsta på 8 dagar. (Kårsta är kartan precis norr om där Silva League gick i norra Stockholm i maj 2012.) Tur då att Kårsta är min favoritterräng här i Stockholm så det blev verkligen tre njutbara pass den veckan! Här är ett smakprov på en av träningarna:
(Om det ser rörigt ut är det för att rutten för korridoren från kontroll 5 även ligger kvar i den vanliga banan.)

2013-12-17 kårsta långsträckor + korridor