Vinter

Och så kom vintern även till Stockholm. Pang bom och så var det en hel massa snö på bara en vecka. Mina leriga löparskor som stod på balkongen för att de luktade för illa för att ha inne i lägenheten frös och blev helt översnöade, så jag hade inget annat val än att köpa nya. Kanske lika bra, så fick jag det gjort.

Photo 2014-01-11 08 05 31
Infrysta och översnöade. Tack för många fina pass ihop 😉

Förra helgen hade vi träningshelg med klubben. Lite synd att snön kom på fredag natt och inte söndag eftersom vi skulle köra tre teknikpass under helgen, men det blev riktigt bra träningar ändå och den jag gillade mest var den nya testbanan i terräng. Det var en 3km lång uppsnitslad bana i olika terrängtyper med tidtagning för varje enskild terrängtyp och delsträcka. Till exempel innehöll banan partierna: kuperad stig, grönområde, lättlöpt skog, mosse, hygge/gallring, brant utför, brant uppför,  mm. Totalt var det 11 olika moment och vi sprang två varv på banan, utan paus. Tanken var alltså att hålla så hög fart som möjligt hela testet igenom men att även kunna ha samma fart det andra varvet. Så inga ryck utan en jämn hög fart testet igenom, som på tävling. Det var ett tufft pass men väldigt kul och det gick att göra loppet lättare mentalt genom att dela upp sträckan i delmål fram till varje ny stämpling vid nästa delsträcka och på så sätt lättare kunna pressa sig hela vägen. Jag är nöjd med mitt genomförande och det var kul och intressant att se sammanställningen av allas tider efteråt för att få koll på vilka delsträckor jag var bra på och vilka jag tappade tid på jämfört med de andra elitlöparna. Intressant och bra info till träningsplaneringen framöver.

Photo 2014-01-11 08 15 52

Jag har även åkt första skidpasset i Stockholm för den här vintern. Det blev några varv skate på konstsnöspåret i Täby i helgen. Fint och härligt att åkaskidor igen, jag har saknat det sen lägret i Bruksvallarna i början av december, men spåren var lite sådär. Det var inte helt förberett för skate så vissa bitar fick jag åka i en decimeter nysnö och ibland fick jag stå i det klassiska spåret och staka för att det inte var pistat för skate alls, men härligt var det ändå. Nu längtar jag till Harsa dit jag ska på skidläger med klubben på torsdag.

Photo 2014-01-18 14 19 39