Harsa och grötpannkakor i Falun

 

Precis lagom till att skolan dragit igång efter en lång tentaperiod efter jul var det dags för skidläger i Harsa med Lidingö. Väldigt lägligt för min del eftersom jag kände att min träningsmotivation just börjat dala så smått efter tentorna och jag behövde en liten skjuts för att orka genomföra grundträningstimmarna lite lättare, då är det helt perfekt med ett läger! Det var även bra dagar för mig att få utan löpning eftersom benhinnan jag kände av första gången precis före jul just börjat kännas lite sämre och jag valt att inte springa alls på någon vecka för att få bukt med det innan barmarksläger och annat kul senare i vår då jag definitivt vill kunna springa obehindrat. Så på torsdagsmorgonen åkte jag upp till fina Hälsingland för att få snö, skidspår och massa bra träning med härliga klubbkompisar. Det blev ett riktigt bra läger med bra pass och all träning gick att genomföra som planerat, även om vi kom fram lite senare än planerat på torsdagen och fick köra båda våra två pass med pannlampa och med bara två timmars vila mellan. Inte optimalt men vad gör man inte för att följa träningsplanen aka Bibeln 😉 Skämt och sido så tycker jag inte själv att jag är en slav under min träningsplan, mer än att den hjälper mig att komma ut på de passen som känns lite svårare och jobbigare mentalt, vilket är bra! Men på läger kan man ju få bra återhämtning och båda passen var lugna och inte allt för långa så det kändes inget dåligt med att ha dem så tätt inpå varandra.
Jag och min eviga kompanjon Helena var ett bra team på alla passen och vi fick även sällskap av andra från klubben på våra långpass, vilka inledde dagarna på lägret. 2.30-3.00h på förmiddagen och intervaller eller lugnt återhämtningspass på eftermiddagarna var upplägget och kroppen svarade bra på träningen.

IMG_5840

Efter fyra härliga dagar i Harsa stannade jag till i Falun på vägen hem för att hälsa på min vän Lisa och åka lite mer skidor. Alltid lika trevligt att vara där och umgås! Den här gången fick jag med mig ett smart recepttips hem som jag redan har använt flitigt: grötpannkakor. Pannkakor är en av mina favoriträtter och den här varianten är dessutom mer mättande och supersnabb att laga, perfekt! Det bygger på att man får lite rester över från havregrynsgröten på morgonen. Låt gröten stå kvar i kastrullen och när du blir sugen på pannkakor, kanske till lunch eller före/efter träningen, blandar du bara ut den med lite mjölk, bakpulver, kanel, mjöl och ägg till en smet som är lite tjockare än vanlig pannkakssmet och steker pannkakorna i önskad storlek. Supergott!

IMG_5897

Jag hann inte vara i skolan många dagar innan det var dags för nästa resa, den här gången en semesterresa och inte ett träningsläger(!), men såklart blir det träning även denna veckan, som jag ska spendera i solen (som jag saknat så och inte sett på veckor!) på Gran Canaria.