Fjällycka och finväder i Funäsdalsfjällen

 

Sitter i bilen på väg till Eksjö för 10-mail läger med klubben under helgen. Det ska bli riktigt kul att få vara på läger med klubben igen och få förbereda sig tillsammans mot ett stort mål! Det är dessutom ett härligt vårväder med sol och jag bara längtar ut i skogen på fina kartor. Så när jag tänker tillbaka på förra veckan då jag var i fjällen med familjen känns det verkligen avlägset. Just därför, på grund av att det var barmark och fint hemma och det verkligen kändes som att säsongen snart skulle dra igång och jag knappt kunde vänta till att få tävla igen, var jag i år inte helt säker på att jag ville åka till fjällen i slutet på mars. Förra året var det fortfarande rätt mycket snö i Stockholm den här veckan och tanken på att börja tävla var mer avlägsen. Men såhär i efterhand är jag väldigt glad att jag åkte.

Vilken vecka vi fick! Sol i princip hela tiden och flera dagar helt vindstilla till och med uppe på kalfjället. Det var perfekt att få en bra vecka med mycket grundträning och det var dessutom underbart att få njuta av våren i fjällen när den är som bäst. Jag åkte många fina träningspass på skidor, både långa lugna turer och tuffare intervaller och hittade flera nya spår som jag inte åkt förra året, som var första året vi var i Funäsdalen. Utöver träningen blev det en fantastisk dag på fjället med solen i ansiktet och en härlig eftermiddag med slalom i backarna i Tänndalen. Så jag är verkligen glad att jag åkte!

När jag kom hem fick jag dessutom stilla min längtan efter att få tävla i Sverige. Jag sprang Måsenstafetten med en hel hög andra lidingöare. Vi var totalt 17 lag i alla olika åldersklasser! Själv sprang jag sista sträckan i ett av våra tre starka damlag tillsammans med Sofia och Annica. Båda två sprang riktigt bra och jag gick ut som 4a knappa minuten efter vårt förstalag. Tyvärr var benen riktigt sega efter en veckas skidåkning och terrängen var väldigt öppen och lättlöpt så jag fick göra vad jag kunde med den farten benen kunde hålla. Orienteringen blev relativt lätt när terrängen var så öppen och tydlig men det var ändå väldigt kul att få springa första stafetten för säsongen och jag ser verkligen fram emot resten! Den häng gången blev vi 4a, 5a och 19 av drygt 50 lag. Kartan från Måsenstafetten går att se här.