I skogen igen!

Äntligen frisk från den besvärliga hostan och på gång med träningen igen! Så skönt att kunna springa och ta ut sig, det är något jag har alldeles för lätt för att ta för givet men som jag saknar så mycket när jag inte kan. Hann starta upp lite försiktigt från mitten av förra veckan och kunde köra alla fyra pass på klubbens SM-läger i helgen, även om jag inte var helt redo att springa i högfart än. Vi började med två träningar på kartor relevanta för medel och stafett SM på lördagen. Först en stafetträning med gemensam start och live-GPS, jag försökte så gott jag kunde att inte dras med i farten av de andra tjejerna. Hade egen gaffel i början av banan och blev själv vilket hjälpte lite men bara känslan av att få vara i skogen igen och att kunna springa orientering i så underbart fin terräng gjorde det svårt att inte springa på. Fick säga åt mig själv att ta det lite lugnare och fick ett väldigt bra teknikpass i princip helt utan misstag, bra känsla inför SM! Andra passet var en medeldistans på kartan där jag sprang för-SM för ett år sedan. Lite mer ris i början av banan men annars lika fin terräng som på morgonens pass och samma fina känsla och flyt i orienteringen.

2014-08-30 (1) SM-läger stafett
Lördagens första pass, stafetträning
2014-08-30 (2) SM-läger medel
Andra passet, medeldistans

Söndagen bjöd på träningar inför lång SM utanför Norrtälje. Fin skog här med och väldigt kul orientering! Första passet var en långdistans som vi körde tävlingslikt med live-GPS och startlista. Jag kände att jag inte riktigt var pigg nog att trycka på i tävlingsfart så försökte hitta en fart som inte var allt för jobbig men där jag fick ett bra flyt tekniskt. Hade lite problem med koncentrationen i början av banan och gjorde två missar. Båda efter relativt tunga uppförsbackar, så tunga som de nu blir i ganska flack upplandsterräng men för mig och min form var det jobbiga backar och jag fick gå en del för att orka upp vilket är rätt ovant för mig. När man går uppför är det lätt att tappa koncentrationen och glida lite snett eftersom man lättare vill väja för saker som ligger ivägen och när jag inte kom upp på höjden där jag trodde så blev det såklart en bom. Kom in i ett bättre flyt efter 4an och resten av banan gick bra. Andra passet blev en medeldistans på samma karta som på förmiddagen. Bra tekniskt även här men ganska trött i benen efter de andra passen så tog det i en skön flytfart.

2014-08-31 (1) SM-läger lång
Söndagens första pass, långdistans
2014-08-31 (2) SM-läger lång (medelbana)
Andra passet, en medelbana på träningskarta till lång SM.

Så ett väldigt bra helgläger med fina pass och en perfekt uppstart för mig efter förkylningen. Ser verkligen fram emot SM nu! Kommer garanterat bli utmanande både tekniskt och fysiskt, och en njutning att få springa i så fin terräng!