Seger i 25-manna och VM-läger

Foto: Lars Rönnols


IMG_8822
Foto: Hugo Thorell

Det blev seger med IFK Lidingö på årets 25-manna! Riktigt kul att få vinna en så stor stafett med hela klubben! Jag fick chansen att springa första sträckan vilket var första gången för mig på 25-manna och även första gången på en större stafett med så många lag på startlinjen (388st den här dagen). Det gick inte helt som jag ville och efter målgång var jag rätt missnöjd med att ha växlat som nr 51, 3.17 min efter täten. Jag tyckte att jag borde haft en bättre kapacitet än så men på en förstasträcka med så mycket folk får man inte göra några misstag vilket jag tyvärr gjorde. I början gick det bra och jag låg med långt fram men gjorde ett parallellfel till 3an, och en minuts bom där resulterade i ett stort placeringstapp och helt plötsligt var det väldigt mycket folk i skogen. Jag försökte allt jag hade att springa om och tog på ett ställe ett eget vägval för att försöka plocka några platser men lyckades inte. Efter varvningen var det väldigt löpbetonat och jag tappade en minut till på att jag inte klarade av att hålla samma höga fart som täten. Så det blev ett tufft lopp och mycket springa för mig. Tur att det var 24st andra snabba lidingölöpare efter mig som kunde styra upp och se till att vi vann! Snyggt jobbat alla!

IMG_0012_2

Efter 25-manna åkte jag och 7 killar från klubben på läger till Skottland för lite träning inför VM i sommar. Vädret har inte varit det bästa men vad gör väl det när det finns fina kartor, bra sällskap och ett mysigt boende att komma hem till när man är blöt och kall efter träningen. Det har varit riktigt tuffa träningar den här gången. Jag var i Skottland förra sommaren med landslaget men då tyckte jag inte att alla kartor var så här tuffa. Jag har i alla fall fått mycket bra träning och samlat på mig massa tips och saker att utveckla under de här dagarna. Många på den fysiska biten, men även tekniskt. Det kommer hjälpa motivationen extra under vinterns träning att kunna plocka fram minnen från de här passen och veta varför jag kör de extra hårda passen i djupsnö eller högt blåbärsris för att klara av den hög ljungen och ormbunkarna här i sommar om jag får chansen att springa VM.

Kartor från första dagarna finns i kartarkivet och fler kommer!

IMG_8853
Första dagen bjöd på lite sol, annars har vi mest haft gråa moln och en del regn.
IMG_8857
Hemtrevligt med lite får utanför huset.
IMG_8886
Bästa platsen efter träning!
IMG_8877
Tänk om det hade sett ut så här överallt..! Fin skog!
IMG_8902
Regn och 5 grader, men vad gör väl det när man kan njuta av fantastisk terräng.

I morgon är lägret slut och några av oss mellanlandar någon dag i Norge på vägen hem för att spring Blodslitet på lördag. Ser verkligen fram emot att få springa eftersom jag hört mycket bra om tävlingen och flera gånger tänkt åka men faktiskt aldrig kommit dit tillslut. Så vi får se hur kroppen känns efter några dagars träning i den skotska terrängen, ett tufft och fint pass kommer det garanterat att bli på lördag, oavsett pigga eller trötta ben.