Nytt träningsår och utvecklingslandslag

IMG_8938

En hektisk höst har nu lugnat ner sig och jag börjar känna vinterträningens ro. Det är fortfarande en hel del aktiviteter inplanerade de kommande helgerna, med klubbens KickOff och årsfest mm, men veckodagarna har blivit lugnare i och med att höstens två kurser är avklarade och jag nu bara läser en kurs denna period. Mer tid till träning och återhämtning vilket kommer behövas för att klara träningstimmarna framöver. Jag brukar se fram emot vinterträningen, så även i år. Det ger mig ett lugn att veta att jag nu har hela 5 månader tills jag vill vara i form igen och massor med tid till att finslipa på detaljer, men också bara borra ner huvudet och köra, men enligt planen såklart.

VM-lägret i Skottland efter 25-manna följdes av Blodslitet och sedan två veckor med mindre träning där jag mest fokuserade på att köra det som kändes kul och försöka prioritera skolan lite mer inför tentorna. Dagen efter att jag skrivit två tentor på 4h var, lika jobbigt som en tuff tävling faktiskt, startade jag upp det nya träningsåret med ett 10km terränglopp. Ett kul och fint lopp mestadels på små stigar och med en hel del tuffa backar. En perfekt start på träningen mot 2015.

141504593571138000_resized
Foto från http://www.jattenbulelopet.se

I helgen var det höstsamling med landslaget i Borås och uppstart för 2015. Jag är en av 5 tjejer som är uttagen till utvecklingslandslaget och jag ser verkligen fram emot lägren med truppen under vintern. Det känns kul att vara en del av det svenska landslaget och det ger mig en extra motivation till att vilja nå ännu längre. Mer om de svenska landslagsgrupperna går att läsa här: A-laget och utvecklingslandslaget.
Under helgen i Borås blev det förutom bra föreläsningar och info om landslagsverksamheten under 2015 också många bra träningspass. Vi körde ett nutritionsprojekt som  innebar två 3000m test på bana och för mig som var i testgruppen även intag av olika återhämtningsdrycker efter varje pass och i samband med vissa måltider. Kul att testa något nytt och jag hoppas att resultatet ger något värdefullt att fundera över i upplägget av kost under en intensiv tävlingshelg som testet försökte simulera. För intensiv har helgen verkligen. Efter det första 3000m testet på fredag em var det på kvällen dags för etapp 1 av Borås O-event, nattsprint. Under helgen följde sedan E2 och 3 vilket var Up n’ downhill sprint och Zoo-sprint och helgen avslutades med det andra 3000m testet. Jag försökte att ta sprintloppen som bra träning och körde på i hög fart för att få relevant sprintträning. Sen om farten blev så hög varierade en del under helgen och benen kändes allt från toppform till tunga som stockar, men inte så konstigt med tanke på det tuffa upplägget och att jag är i uppstarten av grundträningen. Då brukar känslan i kroppen kunna variera en hel del från pass till pass.

November innebär också att Mila Stockholm by Night har dragit igång med första deltävlingen av 5 arrangerad av Järla igår. Det var en kul bana i fin terräng i Nackareservatet och jag fick till ett lopp jag är riktigt nöjd med och som räckte till seger i damklassen.

2014-11-12 Mila by Night 1