Jullovsdagar

IMG_9271

Ett långt jullov har lugnt flutit förbi, kollar på bilderna i telefonen för att försöka komma ihåg vad jag haft för mig. Pepparkaksbak, lite vitt puder på marken i ett annars ganska grått Stockholm, vilodagspromenad med solglimtar, löptur i solen, julklappsinslagning, julgransklädning och tända ljus, julbord och familjemys, släcktträffar, fina Stockholmsskogar på långpass med pappa, lite mellandagsreashopping, ett vintrigt Småland, mer träning och självklart fler träningsselfies… Vet inte riktigt varför det är så lockande att ta kort på sitt eget ansikte när man tränar, det blir ju aldrig bra och jag använder aldrig bilderna till något. Kanske är det ett sätt att försöka spara känslan från just det passet. För att försöka minnas hur många timmar man lägger ner på träningen, minnas kylan, värmen, tröttheten, euforin, regnets piskande mot vänsterkinden som snart har domnat bort, solens värmande strålar. Något är det i alla fall som gör att det finns många bilder på mig själv i träningskläder i telefonen. Fast sen nyår har jag faktiskt haft lite mer sällskap än vanligt på ”mina egna” pass (dvs pass utöver klubbträningarna), nästan alla pass faktiskt. Kul att få dela rutan med ett annat ansikte, och upplevelsen, den jag sparar med kortet. Vidare i kamerarullen i telefonen finns bilder från jakt och nyårsfirande, finkläder och god mat, eld och fyrverkerier, hästar och hundar, ytterligare några lugna dagar i Vetlanda, träning, Tour de Ski, kakelugn, solnedgång, långfärdsskridskor och ett härligt dygn i Sandhamn med födelsedagsfirande för Christian, badtunna, middag, frukost och helt fantastiskt fin tallhed (på en ö långt ut i Stockholms skärgård!). Ja det var väl en ganska bra beskrivning av mitt jullov, mycket träning, mycket slappa och umgås med familjen. Det ända jag saknat lite är väl snön. Eller kanske rättare sagt en tur till snön, för det är himla skönt att kunna springa på barmark hemma måste jag säga. Men en tur till snön får jag om knappt två veckor när klubben har skidläger i Harsa, jag ska nog stå ut till dess, men längtar.

IMG_0241
Fint träningssällskap!

Hade idag ett föredrag för en Stockholmsklubb som hade träningsdag på Bosön. Riktigt kul att prata om något som man brinner för, för folk som är lika intresserade och har många bra frågor. Pratade om hur jag tänker när jag orienterar, framförallt i Stockholmsterräng, och hur jag gör för att försöka förbättra min egen teknik. Hur jag försöker minimera mina misstag och stoppa i tid när det håller på att gå snett och hur jag vill orientera, med framförhållning och koll på riktningen. Kul var det och jag gör det gärna igen. Väldigt utvecklande för mig själv var det också. Jag tror det är nyttigt att inte allt för sällan sätta sig ner och försöka formulera: hur gör jag, hur vill jag göra, och vad kan jag göra för att förbättra detta? Många idéer som snurrar i huvudet nu, perfekt att ha många fina teknikpass framför mig nu att ta itu med idéerna och drömmarna.