Träningshelger med lite olika karaktär

Senaste två helgerna har det varit mycket och bra träning med klubben. Först en OL-träningshelg i Stockholm med fyra fina pass och sedan skidläger i Harsa torsdag till söndag förra veckan.

Första helgen bestod av momentbana och stafetträning både lördag och söndag. På lördagen var vi ute på Lovön oh fick i princip barmark, medan vi på söndagen var upp mot Brottby på båda passen där det var lite mer snö. Men ändå riktigt bra teknikträning och det är kul att få till så många bra och kvalitativa pass under en helg. Båda stafetträningarna körde jag som högintensiv träning och jag fick fina kvitton på att vinterträningen går som jag vill. Inte bara fysiskt utan även tekniskt känns det som att bland annat klubbens stafetträningar och Mila by Night under vintern har lett till att jag snabbare kommer in i rätt fokus när jag får en karta i handen. Så det vill jag fortsätta med genom hela vintern.

IMG_0389
Klicka på bilden för att se alla kartorna från träningshelgen.

Skidlägret i Harsa blev även det mycket och bra träning. Bara lågintensiva pass men flera av dem upp mot 3h vilket ger grundträningen en extra boost. Bra att passa på att få några längre pass eftersom det är svårt att springa så länge utan risk för skador. Sista passet för lägret blev en riktig utmaning: 3 varv skate på SM-milen, som är en riktigt tuff tävlingsbana och som jag brukar ha som mål att ta mig runt i alla fall ett varv varje gång jag är i Harsa på läger, bara för att se att jag fortfarande klarar det. Så nu var alltså målet inställt på 3 varv, och dessutom som lägrets sista pass..! Men det gick, även om musklerna var himla trötta upp för den lååånga stigningen på både andra och tredje varvet. Men det är så skönt att sätta upp mål som känns lite sådär precis utanför gränserna och sedan klara dem. Det ger motivation för mig, och en extra kick. Att det dessutom blev helgens bästa väder just denna söndag gjorde inte uppgiften svårare, även om det var riktigt tufft!

IMG_0359
Solen går upp över granarna medan vi klättrar upp för den långa stigningen första gången.
IMG_0373
Uppe på toppen för sista gången! Nästan bara utför kvar hem nu, tjohoo!
IMG_0345
Fint första pass för lägret med perfekta klassiska spår.
IMG_0343
Träningssällskap ger den bästa motivationen!