En helg i Finland

Fredag till söndag åkte vi ett gäng från Lidingö iväg till Finland för Jukolaläger. Vi fick tre riktigt fina dagar med sol och vårkänsla och fantastiskt fin orientering! De två första, och det sista passet var helt magisk terräng med öppna och snabblöpta berghällar. Övriga pass hade lite mer bröt på marken och starkare kupering som kändes i benen efter att jag sprungit i mestadels flacka terränger senaste tiden.

IMG_1237

Jag var inte helt nöjd med min orientering senaste veckan hemma och fick aldrig riktigt något bra flyt på teknikpassen. Sprang visserligen mest natt och hade inte alltid huvudet med mig hela vägen pga mycket annat som hände i veckan, så det var kanske inte så konstigt, men det känns ändå skönt att tekniken nu satt som den skulle och att jag fick en bra känsla både på de lugnare och de snabba passen den här helgen.

IMG_1130

Fredagen bjöd på två lugna pass, medan vi på lördagen körde två stafetträningar i högfart och söndagen blev ett långpass med tjejerna och ett kortare pass på eftermiddagen på väg till båten för att åka hem igen. Kartor från alla passen finns här och även GPS-tracking från lördagens två högintensiva träningar. Nu känner jag att jag har bra koll på vad som väntar på Jukola i juni och det känns kul att ha börjat arbetet inför den stafetten tillsammans med de andra i klubben redan nu i mars.

DSC_7904
Foto: Thomas Furuheim
DSC_7945
Tema finska flätor, man får ju ta seden dit man kommer. Foto: Thomas Furuheim
IMG_1206
Långpass ihop med tjejerna
IMG_1145
Kartdiskussion i solnedgången efter ett mycket fint pass.
IMG_1075
Förmiddagssol…
IMG_1121
…och kvällssol på varje pass bidrar till upplevelsen.
IMG_1170
Glada tjejer i Finland!