Startat upp 2016

Lite drygt en vecka in på träningsåret 2016 och jag har äntligen kommit igång med träningen efter en viloperiod som blev lite längre och lite mer vila än jag kanske tänkt, på grund av en segdragen förkylning, men som jag ändå tror var bra för mig att ha. Började med lite lugnare träning och försökte få upp mängden i en lagom takt som kroppen godkände. Hade besök av Lisa i Trondheim och fick sällskap på alla passen  vilket också gjorde det lättare att komma igång, plus att varje pass blev en liten upptäckartur för att visa henne guldkornen i Trondheim.

IMG_6949
Vi tog oss upp på Storheia i Bymarka. Inte bästa vädret, men fjäll blir man ju alltid glad av.
IMG_7111
Vi var lite kulturella och gick till Nidarosdomen, och en tur i stan.
IMG_6985
Burmaklippan, ett must see i Trondheim.
IMG_7096
Och såklart stopp för en långtur på fjället på väg till Falun och sedan Stockholm.
IMG_7066
Fjällen är fina i november också!

Just nu är jag hemma i Stockholm igen några dagar. Bra att hinna med lite möten och annat och kul att få vara med på några av klubbens träningar. Igår blev det vinterns första pass på Bosön. Tog det lugnt med intervallerna eftersom jag hade ett löptest inplanerat idag, men ändå bra att starta upp med banlöpningen lite inför vintern.

Löptestet var som alltid riktigt tufft men jag var laddad och redo innan och gjorde vad jag kunde idag. Jag körde först ett laktattest, sedan VO2-max och efteråt en löpanalys för mitt löpsteg. Inte så konstigt kanske att senaste veckornas vila och utebliven högintensiva träning visade sig på resultatet. Men det är bra att veta var jag ligger nu så att jag kan anpassa träningen i början av grundträningsperioden efter det. Sedan blir det ett nytt test om några veckor för att se utvecklingen och hela tiden kunna anpassa träningen till min nivå. Lite svårt bara för en tävlingsmänniska som mig att acceptera ett sämre resultat än vad jag mätt upp tidigare, men jag vet ju om förutsättningarna och får se det som ett bra test eftersom jag gjorde allt jag kunde idag.

Löptest
Från löpteknikanalysen på Bosön idag.

Har också hunnit kolla lite på planen för 2016. Det finns mycket kul att se fram emot under det kommande året. Bland annat ett EM i Tjeckien i maj och ett VM på hemmaplan i Strömstad i augusti. Bra motivationsskapare och målbilder under vinterträningen. Tänkte försöka ha en kalender här på hemsidan under 2016, med planerade träningsläger och tävlingar. Den hittar du till från menyn, eller direkt här.