Höstsamling

Efter några dagar i Stockholm med lite klubbträningar, fystester på Bosön och första deltävlingen i Mila by Night (karta) åkte jag till Göteborg för höstsamling med landslaget. Som alltid en intensiv samling men med många bra inslag och inspirerande möten och föreläsningar som ger många tankar kring vad som kan göras under vintern för att utveckla mina svagheter. Programmet var som sagt intensivt men med ett väl genomtänkt innehåll och blandningen av träningar och intressanta föreläsningar med olika innehåll gjorde det lätt att hålla motivationen uppe. Det var två träningspass per dag, några teknikträningar, nattcup, styrka, sprintstafett och långpass. Där emellan föreläsningar och några tester, och såklart alla måltider, några av dem med individuella möten för mig. Föreläsningarna var bland annat en av Maja Alm om hennes väg till sina tre VM guld i somras och lite om hur de jobbar i det danska landslaget, en med Emma Johansson och hennes tränare om sin väg mot världstoppen och sommarens VM medaljer, en sammanfattning av resultaten från löptesterna vi gjorde på landslagslägret i Strömstad i somras och en inspirationsföreläsning. Jag gjorde tester för min rörlighet och styrka för att veta vilka områden jag behöver lägga lite extra vikt på framöver och efter de testerna och analys av värdena vi fick av löptestet i Strömstad kan jag igen konstatera att det är löpningen på hårdare underlag som behöver förbättras. Så jag fick med mig många bra inputs från den här samlingen av kunniga och inspirerande människor och tror på att min plan mot 2016 blir bra för mig!

IMG_7193
Sprintstafett var en av träningarna som stod på schemat under höstsamlingen i Göteborg. Foto: Skogssport

Toppen av höstsamlingen var lördagskvällens OL-gala. Även den gick passade in under helgens beskrivning; intensiv. Det var inte en minut där det inte hände något på scenen, men så fantastiskt roligt att följa allting! Galan leddes av Maria Magnusson och Lina Strand och om ni vill se några av filmklippen eller lite bilder från kvällen finns det på deras sidor: Maria, Lina. Det var filmer, uppträdanden med sång och dans, live urban, prisutdelningar och en massa annat. Jag, tillsammans med Linnégrabbarna Oskar, Albin och Rassmus fick tilldelat oss Skogssportens Gynnares stipendium ur Silva JK-fonden. Ett stipendium vars syfte är ”att stödja och stimulera orienteringsungdomars internationella kontakter”. Ett start tack för det! En sådana stipendium gör stor skillnad för mig och ger mig möjligheten att förbereda mig mer optimalt inför kommande års stora mål. Skogssportens Gynnare gör ett fantastiskt jobb med bland annat alla stipendier de delar ut inom orienteringen. Läs gärna mer om vad de bidrar med till sporten på deras hemsida: skogssportensgynnare.se

liten093
Glada stipendiater på OL-galan. Foto: skogssportensgynnare.se