Stockholm från den ljusa sidan

Det märks verkligen att det börjar bli vår. Kanske inte så mycket på temperaturen än, som har legat under noll en hel del sedan jag kom hem från Portugal för två veckor sedan, men på ljuset. Det är ljust när man vaknar och det håller sig kvar så mycket längre på kvällarna, även om det är ett tag kvar tills man kan lämna pannlampan hemma på kvällspassen. Det fina vädret senaste veckan har också bidragit med lite extra ljus och vårkänsla. Så mycket lättare och härligare det är att träna ute när solen lyser, lite träning efter väder ska inte underskattas. Därför är jag väldigt glad över friheten att helt bestämma över min egen tid nu när jag skriver exjobb. Så att jag till exempel kan vara med på klubbens teknikträningar på dagtid.

Det har blivit tre bra pass i skogen sedan jag kom hem från Portugal. Bra att kunna upprätthålla och jobba vidare på de tekniska bitarna jag hade så stort fokus på under lägret. För det är ju fortfarande nästan två månader kvar tills säsongen verkligen drar igång och mer kan slipas på och förbättras. Men jag märker en skillnad i den tekniska biten även här hemma nu efter lägret. Orienteringstekniken fick sig verkligen en boost av de 18 teknikpassen under lägret. Intensivt, men ett bra sätt att verkligen få öva in rätt mönster. Så jag tycker att jag fått ett annat flyt nu de senaste passen i skog hemma. Ett bättre tekniskt flyt, för den frusna marken och ibland en del snö har inte gjort det så lättlöpt i skogen precis. Men det har varit lätt att njuta av passen, med solen och den fina stockholmsterrängen, som jag nog alltid kommer att tycka allra bäst om.

Kartorna med GPS och kommentarer hittar ni också här.