Nu är vi igång!

Det var skönt att äntligen få åka ner till Strömstad i torsdags. Att få träffa laget och starta upp den här veckan som jag längtat efter och sett fram emot så länge. Skönt att komma till en grupp människor som laddat för detta lika mycket som mig. Som också fokuserar allt på att kunna prestera så bra som möjligt när det är dags, men som också vill dela med sig av sina förberedelser till de andra i laget. En perfekt miljö att ladda inför ett mästerskap i.

Sista högpasset blev OL-intervaller på den träningskarta vi tror är mest relevant för medeldistansen. Jag fick bra draghjälp av Emma och efter en lite tuff inledning fick jag en bra avslutande intervall. Jag hade såklart hoppats på pigga ben och en bra känsla, men benen var ganska sega och det kändes som jag glömt hur man springer i den här tuffa terrängen. En bättre sista intervall gjorde mig mer positiv och jag insåg att det är just den här känslan jag haft på alla första träningar på mina läger här nere. Det är en tuff terrängtyp som kräver lite extra av en och det behövs ett pass i skogen för mig innan den känslan släpper. Så idag när jag var ute på model event och sprang en kort bana var känslan helt annorlunda. Pigga och starka ben, jag kunde klippa varje liten höjdskillnad med ett snabbt litet hopp och kroppen svarade som jag ville. Muskelminnet verkar ha hittat tillbaka till all tid jag spenderat här nere. Ett skönt sista genrep i skog. Det gör det inte sämre att terrängen dessutom är helt magiskt fin och orienteringen fantastiskt rolig och utmanande. Nu är det bara några korta joggar kvar att köra, men mest av allt vila, ladda och njuta. På tisdag är det äntligen min tur!

Det blev ett guld på sprinten igår. Mästarn gjorde det, på hemmaplan, mäktigt. Det var så häftigt att vara där och heja och känna på stämningen på arenan. Tänk att jag ingår i det här laget av stjärnor, det har jag nog inte riktigt fattat än.

I kväll är det sprintstafett. Lina, Gustav, Jonas och Helena. Ska bli fantastiskt att heja fram vårt lag inne i Strömstad. Det ger så mycket glädje och positiv energi. Om du inte har chansen att vara på plats och uppleva festen vill jag tipsa om att alla loppen under veckan sänds i SVT. Här är tiderna att hålla koll på:

Söndag 21/8
SVT1, 16.35-18.00
Sprintstafett

Tisdag 23/8 
SVT1, 12.55-15.00 och 15.55-18.00
Medeldistans finaler, herrar resp damer.

Torsdag 25/8
SVT1 13.55-18.00
Långdistans final, damer och herrar.

Lördag 27/8
SVT2, 13.45-18.00
Stafetter, herrar och damer.

Kommentatorer: Jacob Hård och Mats Troeng.


För mig är det alltså dags på tisdag eftermiddag. Oj vad jag längtar och ser fram emot det!