Ny vardag och 25manna

Jag har börjat jobba! Efter drygt 6 år på KTH är jag nu så gott som klar med min utbildning och jag har fått jobb på ÅF. En stor omställning mot den frihet jag haft senaste åren, men också en skön säkerhet med fast inkomst och lite mer struktur i vardagen. Planen är att jobba 70% och jag hoppas att det ska fungera ihop med satsningen.Förutsättningarna jag har haft senaste året har varit helt fantastiska. Med friheten att själv helt bestämma över min tid, hinna med både träning och återhämtning och allt annat som en elitsatsning innebär. Men att hela tiden ha något skolarbete i bakhuvudet som måste göras tar också energi, så förhoppningsvis blir den här omställningen bra den med, om än något annorlunda mot tidigare. Första jobbveckan har känts bra och jag har klarat att ta mig upp på morgonen alla dagar hittills. Det känns som en ganska perfekt period att börja jobba. Bara några sista tävlingar kvar på säsongen, inte så mycket resor framöver och en kommande viloperiod. Så att jag hinner komma in i arbetsrutinerna innan vinterträningen drar igång och träningstimmarna ska ökas till minst det dubbla.

Men tävlingssäsongen är som sagt inte helt slut än och i helgen var det 25manna här hemma i Stockholm. Skönt med en helg utan så mycket resor och till och med en tävlingsfri dag på söndagen, det var inte igår… Men det var riktigt kul att springa 25manna ihop med klubben och då är det inga som helst problem att plocka fram den sista tävlingsmotivationen. Jag sprang 24e sträckan för första gången och det var riktigt kul att gå ut så långt fram i stafetten. Hela laget gjorde en fantastisk insats och vi låg med långt fram hela vägen. Till slut så långt fram att vi kunde nosa på segern och det slutade med en finfin 3e plats, 20s efter Halden som försvarade sin seger från i fjol. Häftigt att det endast skiljer 20s efter att 25 personer sprungit under fler timmars tid.

Jag fick gå ut ihop med Koovee och farten var hög direkt från start. På stigarna mot första kontrollen undrade jag om det här kanske var lite väl snabbt för mig, men så fort vi kom in i skogen blev det en annan sak och jag kunde hänga med utan att det kändes som en överfart. Det är alltid skönt att springa i sin hemmaterräng och den här typen av stockholmsterräng är verkligen det jag kan allra bäst, utan att alls ha terrängkännedom från själva området. Alla beslut kan tas med ryggmärgen och jag vet precis vilka detaljer som är lätta att läsa på och hur det kommer att se ut i skogen längre fram. Den extra tryggheten var skön att ha när jag sprang ihop med dessa topplöpare. För efter några kontroller kom Pyrintö ikapp och lite senare fångade vi upp Tisaren. Det gick fort men jag hade bra kontroll och fokuserade på mitt. Men med en rak bana och i den här terrängtypen blir det inte mycket spridning och vi lång hela tiden väldigt nära varandra. Det varierade lite vem som hade kommandot men det märktes att alla ville gör sitt eget och att vi höll ihop som en grupp berodde mer på att vi sprang lika fort än att någon följde efter den andre. Efter varvningen spreds vi ut något och jag och Tisaren fick en liten lucka, men de andra kom snabbt ikapp och mot sista kontrollen var vi alla samlade igen. Det blev ett bra utgångsläge för Fredrik på sista sträckan att gå ut i.

Så förstalaget behöll sin tredjeplats från i fjol, andralaget imponerade stort med en 32a plats och var bästa andralag och tredjelaget kom på placering 143. Grym klubbinsats av både löpare och coacher! Tack alla i Lidingö för en fantastiskt kul dag!

img_2377
På väg mot varvningskontrollen. Foto: Lars Rönnols
img_2378
Växling till killarna ut på sistasträckan. Foto: Lars Rönnols
2016-10-08-25manna-str-24
25manna str 24.