Snöig höstsamling

Under förra veckan låg mycket fokus på utvärdering och planering. Ihop med min tränare Thomas Furuheim utvärderade jag säsongen som varit, med allt från träningstimmar till tävlingsprogram och resultat. Det blev många gröna bockar i dokumentet för uppnådda mål och det känns bra. Någon dag senare satte vi planen för 2017 där vi tittade lite närmare på programmet och beslutade om hur fysträningen ska läggas upp i vinter. Jag gillar den här tiden på året, dels att först se tillbaka på året som varit och sedan kunna stänga det och gå vidare. Dels den nya motivation det ger att börja planera för vinterträningen, titta på tävlingsprogrammet för kommande år och sätta nya mål.

img_2708
November bjuder på en snöig väg mot 2017

På torsdagen åkte jag till Örebro för landslagets höstsamling. Här blev det ännu mer planering och många föreläsningar och möten under helgen som gav extra inspiration till vinterträningen. Och det var så kul att få träffa alla löpare och ledare igen! Efter att ha varit med landslaget så mycket under året har det här gänget verkligen blivit som en extra klubbmiljö, bara att man inte ses lika ofta. Så det var skönt att få tid att umgås och prata av sig lite, även om tiden till att bara hänga visserligen var ganska minimal. Programmet på höstsamlingen är alltid proppat med saker, men kul och inspirerande aktiviteter. Som tur var fanns det ändå lite tid till snack under de gemensamma träningarna i alla fall.

DCIM100GOPROGOPR0259.
Långpass ihop med ett långt tåg av tjejer och stämningen var på topp!

Även om schemat var fullt var såklart träningarna välplanerade och Martin Regborn hade gjort ett bra jobb med att lägga banor åt oss. Tyvärr låg snön ganska djup uppe i Ånnaboda, där vi bodde, och det blev många tuffa pass i skogen. Ett av dem var en stafetträning på lördagsförmiddagen. Masstart och gafflade banor. Vädret var helt fantastiskt vackert men väl ute i skogen var det lite svårt att njuta. Snön gjorde den redan tuffa Kilsbergsterrängen än tuffare och jag fick verkligen kämpa med hela kroppen för att ta mig framåt. Där det blivit spår av löpare före mig var det helt okej, men att pulsa helt orörd snö var tufft, speciellt med den lite steniga och ojämna botten som var. Men det var kul att känna av lite tävlingshets och springa fort med karta igen.

På lördagskvällen hölls den årliga OL-galan, med middag, prisutdelningar och underhållning av alla möjliga slag. Kvällen var lika kul som alltid och extra kul att jag var nominerad i kategorin årets kommet och att jag blev tilldelad stipendium från Skogssportens Gynnare! Fantastiskt bra med lite extra inkomst till satsningen kommande år, stort tack för stödet!

cof
Nöjda och glada för våra stipendium från Skogssportens Gynnare!

Nu är jag hemma igen och vinterträningen har börjat rulla igång på riktigt. Det blir ett litet pussel att få till alla pass jag vill köra och samtidigt hinna med jobb och vardag. Men snön som kom förra veckan börjar så smått att smälta bort och förhoppningsvis blir det lite lättare att springa utomhus snart igen.