Från högsta till lägsta fart genom skogen

Eller: 25manna och älgjakt.

Helgen som var bjöd på tävlande i riktigt hög fart, för att vara orientering då. Närmare bestämt kom jag upp i en snittfart på 5.30 min/km under mina dryga 26 minuter ute i skogen under 25mannastafetten. Det är inte många orienteringstävlingar där jag kommer upp i den farten, som snitt. Mycket fin och lättlöpt terräng, men ändå kul orientering.

Kul också med 25manna och den gemenskap det skapar i klubben. Lidingö ställde upp med 4 lag (100! pers) och det var fullt av blåklädda löpare kring klubbtältet hela dagen.

Loppet gick som sagt undan. Inte bara snabblöpt terräng utan även en kort sträcka och mina dryga 26 minuter ute i skogen bara flög förbi. Allt händer samtidigt på 25manna, vilket är stafettens charm, men det kan lätt lämna en med en känsla av ”vad hände?” när man väl gått i mål. Mycket folk, många intryck och fokus på sig själv och sitt eget krävs verkligen under banan. I år tyckte jag att jag lyckades relativt bra med mitt fokus. Några mindre svängar blev det, kanske mest för att farten var så hög. Men överlag ett bra lopp och 9de bästa tid av alla de 1450 damer som sprang min sträcka, knappa minuten efter sträcksegraren.

Laget höll sig stabilt mellan placeringarna 3-13 under hela tävlingen och det blev tillslut en fin 7e plats! 2-4e lagen gjorde också de riktigt bra jobb och blev 49 (2a bästa andralag!), 238 och 259.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1585c
Delar av 1a laget på prisutdelningen
25manna str 6
Sträcka 6 med de olika gafflingarna, och mina vägval i gult.

Så till att vistas i skogen, men att göra det så tyst och försiktigt som möjligt. Raka motsatsen till vad jag brukar alltså. Årets älgjaktspremiär i södra Sverige var i måndags och jag var med Chrille och jaktlaget nere i Småland de två första dagarna. Mycket går att säga om jakt, men att få sitta i ett torn och bara lyssna till skogens ljud, det är en fin kontrast till en annars så hektisk och högljudd vardag i stan. Fast att sitta HELT tyst är ju lite tråkigt ändå, i längden.