Höstträning

November är här och i och med det även starten på grundträningssäsongen för många orienterare. Men för mig blev det inte den 1 november som, på samma sätt som tidigare år, fick symbolisera det nya träningsåret. Jag tidigarelade i stället det hela en månad, och satte den 1 oktober till startdatum för min grundträningsperiod. 

Inte så konstigt egentligen. Min tävlingssäsong var slut efter SM (förutom kanske 25Manna då) och jag kunde använda de två sista veckorna i september för återhämtning. Motivationen fanns där också, kanske starkare än någon gång under året som gått, så varför inte?!

Oktober ägnades åt att bygga upp och skapa en grund. En grund som till och från har vacklat under året. Jag lade in mer rörlighet än tidigare och prioriterade träningar som skapade roliga utmaningar. Exempel på sådana var Hässelbyloppet och Blodslitet, men också som till exempel en ökad dos långpass och de första lektionerna på en crawl kurs. Det sistnämnda inte så mycket för träningens skull, i alla fall inte än så länge, utan mer för att testa på något nytt, och få chansen att ha en kvällsaktivitet ihop med Chrille varje vecka.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_158de
Hässelbyloppet. En plåga och en pina, men ett enormt bra fartpass att springa 10 km asfalt mot klockan.

Oktober har gett mig precis vad jag hade hoppats, en bra dos med träning och nya spännande infallsvinklar till vinterns hårda jobb som ska göras. Såhär en vecka in i november känner jag mig faktiskt starkare än jag gjort någon gång på hela det senaste året. Lite surt med en formtopp i november kan tyckas, men eftersom jag har lagt säsongen som var bakom mig och nu ser framåt tänker jag i stället att inget utgångsläge kan väl vara bättre än det här?! För är kroppen pigg och stark blir ju all träning så mycket lättare. Men jag inbillar mig inte att det kommer gå så här lätt genom hela vintern, för nu är det återigen tid för att borra ner huvudet och köra! Vinterträningen, bring it on!

Annat spännande som har hänt sedan den 1 oktober kommer här i lite bilder:

Många sagolikt vackra träningspass i detta fantastiska höstväder!

Test av ny intervallform som troligtvis kommer bli ett stående inslag i vinterträningen.

Ett väldigt fint och kul Höstlunken ihop med Chrille, och seger i mix-klassen! Foton: Emma Bjessmo

IMG_4613

Första testet att på tid springa hela Ursvik Xtreme banan, dessutom på natten.
Kan rekommenderas! Blev dessutom snabbaste tjej över 15 km denna tisdagskväll.