Landslagets höstsamling och förkylningstider

För någon vecka sedan var jag över helgen i Göteborg på landslagets höstsamling. Eftersom jag inte är uttagen i vintertruppen för 2019 så fick höstsamlingen i år bli på en öppen plats, men det var verkligen så kul att vara där och träffa alla igen. Bra träningar, intressanta föreläsningar och givande möten och diskussioner med landslagets olika resurspersoner.

Något jag verkligen fick jobba med under helgen var Göteborgs-terrängen. Visst brukar det vara annorlunda mot hemma i Stockholm, men den här gången tyckte jag verkligen att det var riktigt tufft och svårt. Det var blött och halt och jag hade problem med löptekniken på de branta och hala berghällarna. Det var mycket detaljer och svåra kartor där jag inte hittade något bra flyt tekniskt. Det var kurvbild och korridor-övningar på natten som verkligen satte dina orienteringskunskaper och inte minst fokuseringsförmågan på prov. Speciellt med huvudet fyllt med informationen från den senaste föreläsningen. Men jag antog utmaningen, accepterade att de fösta passen inte kändes på topp och lade ribban något lägre. Jobbade mig därifrån uppåt och kunde tillsist avsluta med ett riktigt fint pass med stafett-intervaller före hemfärd på söndagen.

Helgen innehöll även Svensk orienterings årliga gala, med middag, prisutdelningar, hyllningar och tillbakablickar från året som varit. Jag lyckades med att inte ta en enda bild under helgen, om det berodde på det fullmatade programmet eller det gråmulna vädret vet jag inte, men det var i alla fall en mycket bra helg som gav ännu mer motivation och fler idéer till vinterträningen.

Men så en vecka efter höstsamlingen åkte jag på en förkylning och nu sitter jag här i soffan och försöker göra allt jag kan för att bli frisk så snabbt som möjligt så att jag får börja träna igen. Försöker allt jag kan, det vill säga, gör så lite som möjligt. Det har blivit några filmer, men även bra tid till att hinna skriva en utvärdering för året och få ner de där målen för 2019 snyggt och prydligt på ett papper. Baka lite, dricka en grön smoothie (heja immunförsvaret, jag tror på dig!),  gå en kort promenad och få undan lite annat småfix. Men nu vill jag ut och träna! Få starta upp med intervallerna på Bosön som de andra i klubben gjorde i måndags, och springa nattorientering. Och slippa gå runt med en toarulle för att hela tiden kunna hindra en rinnande näsa. Men, jag får ta en dag i taget.

Bananmuffins med kanel, valnötter och lingon