Sörmlandshelg

Och så plötsligt, utan att man riktigt fattar det själv, så är säsongen igår och tävlingarna avlöser varandra på helgerna. Såå härligt och oj vad jag har längtat efter det här senaste veckorna! Det är ju nu som orienteringen är som bäst, med vårkänslan i luften, platt och fint på marken efter vinterns nu bortsmälta snötäcke, bra sikt utan löven på träden och en svagt värmande vårsol på den blå himlen.

Precis så härligt blev det under förra helgens tävlingar nere vid Nynäs slott. Jag sprang för förstå gången på många år natten på fredagskvällen, som lite förberedelse inför natt SM nu på fredag. En masstart med två slingor och kartbyte. Kul med mycket tjejer i skogen och det var lite hetsigt och rörigt första delen av banan. Ganska tät skog gjorde att jag inte fick den framförhållningen jag ville ha och det blev någon mindre krok längs med banan. Men efter kartbytet spred det ut sig mer och jag blev ensam på den andra slingan. Hade precis före startpunkten tagit mig upp i ledningen och den kunde jag hålla och dryga ut lite efter ett bra andra varv. Härligt med en seger på fredagskvällen och sedan få åka till sommarstugan en mil därifrån där mamma och pappa väntade med kvällsfika.

Resultat

Perfekt också att få testa lite ny utrustning från mina sponsorer inför vårsäsongens viktiga tävlingar!

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_160af
Som dessa coola Bold Grashopper från VJ.

Lördagen spenderades i sommarstugan och var lugn och skön. Härligt vårväder, om än lite blåsigt, och en liten löptur på pappas nyritade karta över skogen bakom knuten. Det är verkligen såå fint i skogen just nu!

Så på söndagen var det dags för Måsenstafetten! Jag sprang sista sträckan i IFK Lidingö lag 2 med Synnøve och Helena före mig i laget. Pirrigt med sistasträckan igen då det var nästan två år sedan sist jag sprang den. Men också så härligt att äntligen visa för mig själv att jag är tillbaka på den nivån jag hade då och att jag återigen kan ta mig an sistasträckor med en härlig känsla i kroppen och veta att jag kommer kunna göra det riktigt bra. Det har annars varit en av de delarna som påverkats mycket av mitt sämre självförtroende jag haft de senaste säsongerna och som skapats av den dåliga känslan jag haft fysiskt. Men nu är det andra tankar och känslor som spritter i kroppen när jag värmer upp inför sistasträckan på Måsenstafetten, ihop med Emma som springer sista i vårt lag 1.

Synnøve och Helena sprang jämna och starka lopp och jag fick ett perfekt utgångsläge som 3e lag ca 40s efter täten. Hade all fokus framåt och tänkte inte på lagen som gick ut bakom på hela loppet, vilket nog var bra för där bakom ångade några starka löpare fram och var inte långt ifrån att komma ikapp mig på slutet, men jag höll undan.

Inledningen av loppet blev ändå lite svajigt och jag var lite för taggad på att springa fort och benen var pigga och ivriga. Så det blev några krokar på de inledande sträckorna vilket gjorde att jag aldrig fick helt kontakt med lagen som gått ut före mig. Men efter 5e kontrollen, som var en bäckpassage på ett gärde, skärpte jag till mig, saktade in något på farten och orienterade så som jag vill resten av banan. Efter några kontroller hade jag hittat tillbaka till flytet och kunde öka på farten igen. Jag kom ikapp OK Pan-Kristianstad som gått ut i ledningen och kunde på sista gafflingskontrollen smita ifrån och få en lucka. Sedan var det ganska enkel orientering in mot mål och jag fick sällskap av Synnøve och Helena på upploppet när vi korsade mållinjen som första lag. Härlig känsla med helgens andra seger och så kul att få göra det i lag med tjejerna.

Emma sprang grymt och var en av de där snabba som nästan gasade ikapp mig ute på banan och var 3a i mål! Tyvärr saknade de en stämpling på andrasträckan, så det blev inte två lidingölag på pallen, men vi vet i alla fall vår kapacitet! Dessutom kom Lidingö lag 5 på 17de plats, lag 7 20de, lag 6 25a, lag 3 29a och lag 4 saknade en löpare på sistasträckan. Häftigt!

Resultat

Kartor från vårens tävlingar finna även i Kartarkivet!